21.12.2012 het Einde nadert

De Maya's hadden een bijna eng precieze kalender die tot 21.12.2012 doorloopt. Wat er daarna gebeurt weet niemand! Ze waren haarscherp in hun berekeningen en konden in het verlengde hiervan ook haarscherp voorspellen. Ze waren zelfs zo specifiek dat ze in die enorme cyclus van 26.000 jaar tot op de dag nauwkeurig waren: 21 december 2012 is hun ‘laatste dag’.

Volgens hun berekeningen, die astronomisch nog steeds accuraat zijn, komt ons zonnestelsel dan op één lijn te staan met het centrum van de Melkweg, de plaats die de Maya's de kosmische baarmoeder noemen. Maya-kenner Toonen schrijft in het tijdschrift Frontier:

'Dan staan dus onze Aarde en onze zon op één lijn met elkaar in het hart van de melkweg, dus met Hunab K´u, de Bron [...]. Technisch kun je dan een soort nultoestand krijgen in de draaiingen van de elektromagnetische velden van ons zonnestelsel. Volgens de overleveringen van de Hopi indianen duurt dit drie dagen; drie dagen van leegte en duisternis. Daarna kunnen de magnetische polen omkeren. Wie zal het zeggen?'


Woody Harrelson denk er dit van op zijn site This is the End:Binnenkort in de bioscoop een grootse spektakelfilm over deze datum:
AddThis Feed Button