Soms hoop je dat de Hel bestaat!

Aartsbisschop Rembert Weakland publiceert binnenkort zijn memoires, maar geeft zo hier en daar al wat voorproefjes. Wie is die man? Rembert Weakland is een homosexuele priester (niks mis mee), die het tot Aartsbisschop schopte (mag ook wat mij betreft), maar tevens pedofiel bleek te zijn en dat ook nog eens probeerde af te kopen door bijna een half miljoen zwijggeld te bieden.

Maar nu zegt hij het volgende: We all considered sexual abuse of minors as a moral evil, but had no understanding of its criminal nature.

En dat soort lui mag in de katholieke kerk rond blijven lopen! Wat ik overigens niet begrijp is dat je het probeert af te kopen als je dacht dat het ‘ok’ was? Had je toch met je vrome hoofd gewoon kunnen zeggen dat je dacht dat het geen kwaad kon?

Het wordt nog erger want Weakland zegt vervolgens dat hij: Accepted naively the common view that it was not necessary to worry about the effects on the youngsters: either they would not remember or they would ‘grow out of it’.

Nu hebben de katholieken zelf het concept van de Hel bedacht, maar ik hoop voor even dat hij bestaat en dat Rembert daar voor de eeuwigheid mag blijven.


AddThis Feed Button