Meer te kiezen is meer ellende!

Keuzevrijheid klinkt mooi, maar maakt ons zelden gelukkiger. In deze animatie van RSA legt Professor Renata Salecl uit dat onvrede en angsten voortkomen uit ‘onbeperkte keuzevrijheid’:


Zo leuk is biologie

De 1e minuut denk je, wat moet dit nu worden, daarna hoop je alleen nog maar dat het nog even langer duurt:
AddThis Feed Button

Powerpoint King(s)

Nu ben ik zelf meer voor whiteboard-selling, maar met Powerpoint kun je best wat moois maken. Een paar creatieve mannen hebben het maken van een powerpoint tot kunst verheven door een 50 seconden durende animatiefilm te maken in powerpoint. Het kostte ze drie dagen, maar het resultaat mag er wezen. Hoewel de presentatie geen enkele nuttige inhoud bevat, is het een stuk fijner om naar te kijken dan de powerpoints die u krijgt voorgeschoteld op uw werk.

Om te bewijzen dat dit echt gemaakt is, staat het hele document online:
AddThis Feed ButtonGewoon schitterend ....

... was de tekst van de email die ik vandaag kreeg van onze vaste correspondent en lezer uit Bangkok. Via deze site kom je op een Google-maps pagina waar je live (!!) alle vliegbewegingen kunt zien in je omgeving of van elke plek in de wereld die je invoert.

Door slim Google Maps met realtime gegevens van vliegtuigen te combineren krijg je deze info tot je; klik op een bewegend vliegtuig en zie ook nog eens een foto van het type en het vluchtnummer en plaats van herkomst en bestemming. Zoals wel vaker gesteld is innovatie vaak niet het werk van uitvinders en ‘Eureka’-momenten, maar veel vaker hard zwoegen en slim combineren van dingen die er al zijn:Dank aan Andre vd Marck voor tip!AddThis Feed Button