De wereld van 7 Miljard

blogEntryTopper

National Geographic maakt toch weer wat moois gemaakt. Hoe zit onze wereld in elkaar qua bevolking, armoede en het aantal mobiletjes in elkaar?

Schermafbeelding 2011-09-16 om 14.37.30Schermafbeelding 2011-09-16 om 14.37.59

Empire at the End of Decadence

De New York Times heeft een mooi lijstje gemaakt en komt tot de conclusie dat USA een ‘Empire at the End of Decadence’ is. In datzelfde overzicht doen we het als Nederland nog niet zo gek, maar als het recente charmeoffensief van ene GW, de inleiding is voor zijn opmars tot premier, gaan wij toch maar emigreren naar ‘Down Under’:

AddThis Feed Button

When Tony B. speaks, we listen!

Ik geef graag gehoor aan de oproep van collega-blogger Tony Bosma (de Tony B. uit de titel; u dacht toch niet die Tony B. uit de UK?) om deze video zo breed mogelijk uit te dragen! Er leven namelijk 2 miljard mensen in pure armoede; dat houdt in dat men minder dan 1 dollar per dag te besteden heeft. In 2015 moet dat minder dan 1 miljard mensen zijn (volgens de G8)!
En ondertussen besteden we elk jaar:
  • binnen Europa USD 50 miljard aan sigaretten;
  • wereldwijd 11 miljard dollar aan ijsjes;
  • USD 105 miljard aan alcohol (wereldwijd);
  • binnen de USA 8 miljard dollar aan cosmetica;
  • meer dan USD 1000 miljard aan oorlog.
En dat terwijl er maar 50 miljard dollar per jaar nodig is om de G8-doelstelling te halen. Lijkt veel, maar dat moet, mede in het licht van bovenstaande uitgaven, toch heel eenvoudig op te hoesten zijn. De belangrijkste barrière is de politieke wil en het bewustzijn onder de wereldbevolking. Kijk mee: