Competentiemanagement

Brutaal of competent?

De brutalen hebben de halve wereld en zeker de beste managementposities. Dominantie, assertiviteit en zelfvertrouwen brengen iemand sneller hogerop dan capaciteiten. Dat stellen Cameron Anderson, hoogleraar organisatiewetenschappen aan de University of California en Gavin Kilduff, een van zijn studenten.

De twee academici onderzochten hoe gemakkelijk iemand de leiding in een kleine groep nam, ongeacht of iemand geschikt was voor die rol. Hiervoor voerden ze twee testen uit.

In de eerste werden 68 studenten verdeeld in groepen van vier en moesten ze samen een opdracht uitvoeren. Na afloop kregen de deelnemers en een onpartijdige jury de videobeelden te zien en moesten ze de invloed en de competentie van de groepsleden beoordelen. De meest extraverte deelnemers werden unaniem beschouwd als degenen met de beste capaciteiten.

In de tweede test werden 100 andere studenten in groepen van vier verdeeld om te kijken of degene die het meest praatte dat deed omdat hij of zij ook daadwerkelijk het meest te bieden had. De groepen moesten wiskundige problemen oplossen en konden daarmee 400 dollar winnen. Voorafgaand aan de test vroegen de onderzoekers hoe goed de proefpersonen normaliter scoren op wiskunde. De deelnemers kregen dit niet te horen. Ook nu werden degenen met de grootste mond beoordeeld als de beste leiders, zelfs als hun wiskundig inzicht slecht was.

Anderson: "Dominante mensen zijn zeer overtuigd van hun eigen kunnen, zelfs als ze objectief helemaal niet zo goed zijn. De dominante persoonlijkheden gaven in 63 procent van de gevallen antwoord, de niet-dominante slechts in 36 procent. En dat terwijl beide groepen even competent waren."

Dank aan Pieter Monkelbaan voor tip! Weet overigens niet of hij mij dit zond omdat hij vindt dat ik ook aan dit beeld voldoe: brutaal en incompetent? Pieter liet mij weten dat hij vond dat ik het allebei was. Dank!


AddThis Feed Button