2012 in Beeld (3 van 3)

y38_RTR3A3T5

Nu 2012 Deel 3 (van 3).

2012 in Beeld (2 van 3)

y36_74076508


Nu al 2012 Deel 2 (van 3).

2012 in Beeld (1 van 3)

y02_37240114


De immer prachtige fotosite, The Atlantic, is weer begonnen met een jaaroverzicht (2012 Deel 1 van 3).

Geluk is een 'ballonnetje'

Sinds 1972 meten ze in Bhutan hun welvaart niet door uit te rekenen wat hun Bruto Nationaal Product is, maar door hun Bruto Nationaal Geluk uit te rekenen. Om daar meer aandacht voor te vragen trok Jonathan Harris naar Bhutan en vroeg daar 117 mensen naar hun ‘geluksgevoel’ op een schaal van 1 tot 10.

Hij gaf ze evenveel ballonnen als hun score en vroeg ze daarna een wens te schrijven op een ballon. Met al die ballonnen trok hij naar de heilige berg Duchala en maakte ze daar, als een moderne variant op de ‘gebedsvlaggen’, vast.

Dit alles legde hij vast in vele prachtige fotos’ en op een geweldige site:

balloonsforbhutan82010 in beeldenDe World Press Photo 2010 is al even bekend, maar hier staan alle groepswinnaars op een rijtje.


AddThis Feed ButtonHet jaar van Hoop

Of 2010 nou een jaar van hoop of wanhoop was, weet ik niet zeker. Maar als je deze fotocompilaties bekijkt, wordt je in het algemeen niet erg vrolijk. De upside is dat 2011 alleen maar beter kan worden ..... Kijk hier deel 1, deel 2 en deel 3 van het fotoblog van de Boston Globe. Ondertussen wensen wij alle lezers en twittervolgers:

AddThis Feed Button

Paris, je t'aime

Soms is Inspiratie ook gewoon iets moois (Parijs met een 26 GigaPixel-Camera):
AddThis Feed Button

Pas op .... (2)


{klik op foto}


Moslims deporteren? (zie Geert Wilders tijdens zijn recente trip naar de USA)


AddThis Feed Button

2009 in Foto's

De Boston-Globe heeft waarschijnlijk één van de mooiste fotografie-sites; bij deze 2009 Deel 1, dan 2 en hier 3. De volgende foto (de uitbarsting van de Sarychev vulkaan op de Kuril Eilanden op 12 juni 2009) is om je een beeld van de foto-kwaliteit te geven:2009 Zal de herinnering ingaan van ‘Change’, Hoop, maar ook veel Desillusie en Ellende; maar wellicht moeten we ‘change’ zien in een wat langer perspectief. Zoals Mabel laatst zei op TedxAmsterdam: ‘vaak overschatten we wat we kunnen bereiken op de korte termijn, maar onderschatten we wat we kunnen bereiken op de lange termijn’.

Dat is de ‘spirit’ voor 2010!


AddThis Feed Button

Tijdloze Momenten - Wit is nooit Wit!

Terugkomend op Schiphol liep ik zo snel mogelijk naar mijn auto, maar werd mijn blik naar links getrokken en viel mijn oog op de naam van deze fotograaf (de scherpe kijker herkent mij in de reflectie). Mijn vrouw Yvonne zegt altijd dat toeval niet bestaat, en blijkt de fotograaf (Wim van Passel) iemand uit mijn jeugd! Waarom ik naar links keek is nog steeds niet duidelijk.

Als klein jongetje had ik in de vakantie een baantje als manusje van alles (vooral schilderen van wanden) bij Fotostudio Pim van Passel (in Vught), een industrieel fotograaf die werkte voor diverse bedrijven om hun producten in beeld te brengen. Ondertussen heet Pim geen Pim meer, maar Wim en maakt hij vooral foto’s van de natuur zoals hij ooit was en helaas binnenkort misschien niet meer te zien is. Op zijn site veel prachtige beelden die ons allen moeten inspireren ons steentje bij te dragen aan het behouden van onze wereld. Kopen dat boek!

AddThis Feed Button

Lentekriebels & Sushi

Met een pakketje Sushi van Genkie Tei (de beste in Den Haag) fietste ik bij het CS van Den Haag en zag dat de Lente voor de deur staat:Sushi is kennelijk erg populair deze dagen, want gisteren stond een concurrent (Fujitsu) van mijn huidige werkgever met geisha’s lekkere sushi uit te delen om je te verleiden er te solliciteren. Ludieke actie.


AddThis Feed Button

Mooie plaatjes van een mooie Dag!
Zoals altijd heeft The Boston een mooi beeldverslag!


AddThis Feed Button


2008 in Foto's

De Boston-Globe heeft waarschijnlijk één van de mooiste fotografie-sites; bij deze 2008 in Deel 1, Deel 2 en Deel 3. De volgende foto (van een koninklijke crematie in Ubud, Bali) is om je een beeld van de foto-kwaliteit te geven:Helaas blijkt uit het beeldverslag dat de wereld er (weer) niet veel beter op is geworden in 2008. Sic!


AddThis Feed Button