Het Einde van de Beschaving

Toen de Romeinen van ranzigheid en verveling niet meer wisten wat ze moesten doen en iedereen het met alles-en-iedereen deed, was het snel gedaan met deze eeuwenoude beschaving.

Ik begin werkelijk te geloven dat wij daar nu ook midden in zitten. Met Talpa en RTL voorop, gaan we gillend van het lachen de afgrond in. Hun nieuwste creatie heet ‘Lekker Slim’ en bestaat uit een paar teams die moeten gokken of een paar (hele) domme meiden het antwoord weten op eenvoudige vragen als ‘noem een land dat aan de Verenigde Staten grenst’ of ‘hoe lang duurt een kabinetsperiode officieel’. Natuurlijk weten deze meiden de eenvoudigste dingen niet (volgens mij en Talpa zijn ze ‘echt’; het lijken geen actrices) en dat werkt op de lachspieren, al lijkt het dat de meiden in kwestie niet weten waarvoor ze er zitten en denken ze, lijkt het, dat ze echt serieus in een quiz meedoen. Het zit een beetje in de hoek van de ‘vrouw met de baard’ op de kermis van vroeger.

Hoe droevig is het als we niets beters kunnen verzinnen, dan lachen om de ellende van een ander (in mijn wereld is zo dom zijn redelijk ellendig); al lijkt het erop dat deze meiden er niet zo veel last van hebben, wat dan weer een voordeel van ‘dom zijn’ is. Kijk even mee hoe erg het is en zet dan je TV aan de straat en emigreer naar een land zonder electriciteit zodat de Talpa-horde je niet kan vinden!
AddThis Feed Button

Welke boeken lezen domme mensen?

Mensen zetten op Facebook welke boeken ze (hebben ge-) lezen; daarnaast staat er vaak op hun Facebook-pagina welk College of Universiteit ze heben gevolgd of volgen. Nu eist, in de USA, elke universiteit een bepaald minimaal instroomniveau qua SAT-score; voor Harvard ligt dat extreem hoog, voor een provincie-universiteit veel lager.

Als je dus weet wat iemand leest en naar welke school/universiteit hij gaat/ging, weet je welke SAT-score hij/zij minimaal heeft gehaald. Nu is er een correlatie tussen je SAT-score en je IQ; een SAT-score van 1350 punten vraagt om een IQ van zo’n 142 (dus hoogbegaafd) en een SAT-score van 900 geeft een IQ van zo’n 104 (niet te slim, zeg maar). Nu heeft Virgil Griffith een beetje veel tijd en hier statistiek van gemaakt, waarbij opvalt dat de Bijbel wordt gelezen door mensen met een SAT-score van zo’n 900; dat zijn dus niet al te slimme lui:
AddThis Feed Button