Zo zwom ik net nog ...

... in de Golf van Andaman en botste daar bijna op een walvishaai (met een jetski geen goed idee), blijkt dat je ze ook in een aquarium kunt tegenkomen. Nu is het per definitie een slecht idee om vissen in een bak of kom te doen (of enig ander beest), maar een aquarium dat zo groot is dat er vier walvishaaien in zwemmen is indrukwekkend:Als je dit filmpje over je hele scherm zet, is het net of je er bent, want anders moet je ervoor naar Japan:
AddThis Feed Button

Dolfijn als sushi?

Nu ik voor een Japans bedrijf werkt, denk je soms dat alles dat uit dat land komt goed is (muv de troostmeisjes dan); helaas is niets minder waar. De beelden zijn schokkend, maar eens per jaar drijven de Japanners scholen dolfijnen bijeen om ze af te slachten voor sushi! Gaat deze film zien, zegt het voort en vermijdt de sushi maar even:

AddThis Feed Button

Level 5 vanuit het land van de Rijzende Zon

Japan staat bekend om een lange strategische adem; maakt niet uit hoe lang het duurt, het resultaat telt. Dat ze ook echte Good-to-Great leiders hebben wist ik niet. De CEO van Japan Airlines lijkt een echte:AddThis Feed Button