Een kerk van mensen

God is een product van de mens, een manier van mensen om met hun angst voor de dood om te gaan.
Dus tekende Tjarko van der Pol een kerk die opgebouwd is uit mensen, een kunstwerk waar hij een jaar lang elke dag aan werkte. Als religie een construct is van mensen, dan is een kerk geconstrueerd uit mensen het ultieme symbool. En zoals altijd in zijn werken zit er ergens in de mensenmassa een blote vrouw verstopt……


2013-09-12-07.48.07

Inktvlek

blogEntryTopper

Soms is de eenvoud verrassend inspirerend. Je gooit wat inkt op een vel, blaast de bubbel uit over het vel en begint vanuit daar een monstertje te tekenen. Stephan Bucher doet dat elke dag en zijn site staat boordevol grappige tekeningen. Nu ook als iPhone app om zelf even mee te doodelen:

Zie hier de monsterkoning aan het werk:
De musea zijn altijd open

Een nieuw project van Google is het Art Project waaraan een tiental musea van over de hele wereld meedoen; een soort streetview maar dan binnen in het museum. Op elk kunstwerk kun je inzoomen tot op een niveau dat je met een loep naar een penseelstreek zit te kijken en nog is het scherp.

Een waanzinnige manier om het
Rijks, het MoMa of de Tate te bezoeken:
AddThis Feed Button

Weird Brain

Nu zit ik niet zo in deze ‘scene’, maar dit is wel knap gemaakt:
AddThis Feed Button

Takashi Murakami in Versailles

Vanochtend een mooi item op Radio 1 over Takashi Murakami, waarvan een tentoonstelling op Versailles is geopend. Op de radio spraken Franse actievoerders schande over deze ‘pornografische belediging van het koninklijke Versailles’. Maar zeg nou zelf, dat valt toch wel mee?


Zijn ze in Frankrijk geloof ik vergeten dat ze de ‘founding fathers’ van de Verlichting zijn? Gaan ze nu de tentoonstellingscatalogus verbranden?

Boek-verbranden schijnt in te zijn, al is het nog niet zo makkelijk, ze smeulen meer dan dat ze branden, zei Nico D.
nog vandaag.


AddThis Feed Button


Mierenneukers en Homofoben

Mijn eigen partij riep mij vandaag op te marcheren naar het Binnenhof om mee te protesteren voor het recht van homo’s om als docent actief te zijn op een Christelijke school. Het kabinet stelt (nog steeds Anno 2010!) dat scholen homoleraren en -leerlingen in bepaalde gevallen mogen blijven weigeren. Het wetsartikel dat scholen op religieuze grondslag het recht geeft om openlijk homoseksuele leerlingen en docenten weg te sturen, staat al enige tijd ter discussie, maar deze regering van conservatieve Christelijken wil tot achter de voor- en schooldeur blijven controleren en sturen.

Zo ook met betrekking tot het mierenneuken; zoals in veel media breed is uitgemeten is sex met dieren strafbaar gesteld en terecht (al kun je je afvragen of de koe, als zij zou mogen kiezen, liever geslacht of genomen wordt, maar ik dwaal af).

Wat niet in de media verschijnt is dat ‘schijnbare dierenseks’ ook strafbaar is gesteld. Dus als je handig met Photoshop bent en je maakt een meesterwerk (in de kunstzinnige zin) dan ben je even strafbaar als in het echt; dus doen en doen alsof is even strafbaar. Oftewel de gevisualiseerde gedachte is strafbaar. We waren ooit het baken in de wereld van vrijzinnigheid, maar glijden af naar een christelijke politiestaat en dus zien we dit nooit meer op het Lange Voorhout!


(Leda en de Zwaan)


AddThis Feed Button

O.T.13

Soms komt Inspiratie gewoon door naar iets moois te kijken; deze van Alex Roman viel positief op:
Zie ook hier voor wat Off-Topic.


AddThis Feed Button

Weird ArtNu ben ik met een vrouw van de Kunstacademie wel wat gewend, maar was toch even verrast van de kunst van de Koreaan Gwon Osang die foto's op levensecht formaat weer aan elkaar plakt tot een 100% getrouwe kopie; zeg maar kunstzinnig klonen. Ik vond het mooi!


AddThis Feed Button

Lego-man

Nou speelde ik vroeger ook met Lego, werd uiteindelijk ook jurist, maar daar houdt de vergelijking met Nathan Sawaya dan ook op.

Gelukkig worden niet alle geflipte juristen (ja, ja ik ben er ook een) consultant, maar slechts enkelen worden Lego-Master (ja dat bestaat en er zijn er 40 in de wereld!):AddThis Feed Button