Volkstuintje 2.0

Hoe krijg je groente uit eigen tuin, zonder een tuin te bezitten, of geen zin in het onderhoud er van? De Italianen hebben er iets op bedacht! Volkstuintje 2.0.Via de website van Le Verdure Del Mio Orto (‘De groenten uit mijn tuin') kan iedereen een volkstuin op afstand hebben met een tuinman; dus wel verse groenten uit je ‘eigen’ tuin, maar geen gedoe met zaaien, wieden, oogsten. Je tuintje ligt tussen Milaan en Turijn en alle groente wordt biologisch, organisch geteeld en via de gelikte interface kies je zelf wat je lekker vindt en dat planten ze dan voor je aan. Elke week krijg je je pakket met verse groenten thuis.

Je kunt er zelfs je eigen vogelverschrikker met je eigen foto krijgen als je wilt. Een tuintje van 30m2 kost je 685 euro’s/jaar; helaas brengen ze de opbrengst niet naar Nederland ......

(dank aan Gijs van Wijk voor tip)


AddThis Feed Button

Electrische auto wordt sexy

De MVO-trend zet door in autoland en had je tot voor kort uitsluitend de op een zetpil lijkende Prius, komt er binnenkort de Fisker. Deze auto ziet eruit als een Italiaans raspaard; gaat ook nog eens extreem snel en rijdt het grootste stuk op electische stroom (je steekt hem thuis in het stopcontact).


{klik foto}


Investeert de overheid in Nederland iets meer dan 22 miljoen in electrische auto's (Maria en Camiel willen er elk een), gaat er in Fisker bijna $500 mijoen extra per vandaag! In Nederland gaat hij < 100K kosten (geen BPM en dat scheelt al gauw de helft!) en dan wordt het toch weer leuk!


AddThis Feed Button


Hoeveel Miljard is dat nu weer?

De miljarden vliegen je de laatste maanden om de oren en dan is het altijd wel prettig als je even kunt zien hoeveel dat is in vergelijking tot een ander getal dat je gisteren voorbij hoorde komen; deze infographic laat bijvoorbeeld mooi zien hoe de begroting van de uitgaven voor de oorlog in Iraq zich verhouden tot de hoeveelheid geld die nodig is om elk kind gedurende 5 jaar op te voeden en op te leiden.

Als je het zo ziet, zijn onze prioriteiten in de wered nog niet helemaal op orde!


{klik figuur voor vergroting}AddThis Feed Button

Think

We kunnen natuurlijk niet met z’n allen doorgaan om en de wereld te vervuilen en alle fossiele brandstoffen op te maken!

De firma Think brengt als eerste in heel Europa, een 100% electrische auto uit; nog een beetje duur met €30.000, maar dat kan binnen een paar jaar de helft zijn. Hij lijkt wat op een Smart, maar dan met 300 kg. batterijen aan boord. Ik zie mezelf m’n haspeltje al uitrollen om de auto even op te laden. Hoe voorkom je dan dat ‘s nachts je buurman je auto loskoppelt en de zijne met een verlengsnoer aan jouw stroom hangt? Het is ook niet zo handig zo’n draadje 220V door je brievenbus naar buiten, maar daar zullen ze vast wel iets op bedacht hebben. Erg goed initiatief. Maar er komen er meer; ook Shai Agassi (41 jaar jong, liet er de functie van CEO van SAP voor schieten) komt eraan met zijn ideeen:
AddThis Feed Button

Ben jij een Doener?

Of toch meer een Denker? Of beide? Bij Honda claimen ze dat ze Doeners zijn en roepen ze ons allen op om mee te ‘doen’:
AddThis Feed Button

Snel m'n motor-rijbewijs!

Nee, ik hoef geen motorrijbewijs in verband met een midlife-crisis, maar gewoon omdat deze er zo waanzinnig mooi uitziet. Volgens een motor-expert en goede collega, Marc S., ziet het er mooi uit maar zal het met de acceleratie en topsnelheid wel tegenvallen. Nou geloof ik dat het wel meevalt met 135 Newtonmeters (bij elk toerental!!) en een top van 240 km/u, maar wat natuurlijk het allermooiste is, is dat het een motor is die 100% electrisch is, dus geen verdere belasting van het milieu. En het ziet er retecool uit (excusez le mot):
Nu schijn ik niet veel van motoren te begrijpen (aldus weer diezelfde Marc S.), maar zou bijna mijn motorrijbewijs gaan halen hiervoor. Wel dan met een MP3 Ducatisound, want hij is ook nog eens 100% geluidloos (als dat bestaat, zal wel een paar dB zijn):

AddThis Feed Button


MVO in Oeganda

Sprak vrijdag 2 enthousiaste collega’s van Ordina die namens hun bedrijf, maar vooral uit persoonlijke bevlogenheid, voor het Rode Kruis een tijdje zijn uitgezonden naar Oeganda, om hun skills als consultant voor de goede zaak in te zetten. Hulde en dank voor deze tip Ilana en Juliet:

AddThis Feed Button