Mooi nieuw woord: Backshoring

Tijdens mijn rede aan de VU (zie hier) gaf ik al aan dat ik niet zo’n hoge pet op heb van adviesbureaus die elke paar jaar het tegengestelde adviseren. Het lijkt soms dat ze twee kasten op kantoor hebben, met daaraan geplakt een lijstje bij wie ze welk verhaal uit welke kast als laatste hebben gebruikt; als we vier jaar geleden het ‘centralisatie’-verhaal hebben gepitched, is het nu tijd voor het ‘decentralisatie’-verhaal. Gaat erin als koek, de klant heeft niet zo’n lijstje dus weet al lang niet meer wie hun 4 jaar terug nog adviseerde om te centraliseren.

Zo ook met offshoring naar verafgelegen outsource-landen, toen near-shoren naar dichterbij gelegen outsource-landen, toen right-shoring in een mooie mix van ver en dichtbij en nu in 2010: Backshoring. Hoe we dat gaan doen met die ene man (Ahmed Khalili in Afghnistan) waar al het ge-outsourcede outsource-werk terecht is gekomen?


More American Workers Outsourcing Own Jobs Overseas


AddThis Feed Button

Outsourcen 3.0

Outsourcen bestaat natuurlijk al even, maar op individueel niveau is nog maar kort ‘hot’. Maar waarom niet? Je kunt bijvoorbeeld het lezen en beantwoorden van je email outsourcen naar India; of het schrijven van een rapport naar een ander lage-lonen-land. Op die manier kun je je baan van 8 uur terugbrengen naar zo’n 3-4 uur per dag en kun je in die andere uren een eigen bedrijf beginnen of gewoon een boek lezen of Wii spelen. Kies maar zelf.

En zo haal je dan zelfs het journaal in de USA:

AddThis Feed Button