Geert, de Grote Gedoger

Vrij naar Freek de Jonge: het motto van de nieuwe regering is: vrijheid en verantwoordelijkheid.

Inderdaad, de gedoger krijgt meer vrijheid en neemt minder verantwoordelijkheid.
AddThis Feed ButtonWanted: Dead or Alive

De poster vind je hier. Groeten van GroenLinks en van Paul


AddThis Feed Button

Wel weer toevallig

Zat gister-namiddag in Noordwijk in de Hotels van Oranje (in, hoe kan het anders, de Bentley-bar) te praten met een ex-collega en vanzelfsprekend zaten we snel op onze favoriete drie onderwerpen namelijk auto’s, politiek en .... (u weet wel).

In een gloedvol betoog wisten we elkaar ervan te overtuigen (of waren we het al eens?) dat verhoging van de kiesdrempel een goed idee zou zijn. Dat leidt namelijk tot minder partijen, dus minder coalitievorming, minder compromissen en dus meer te kiezen! Martin vergeleek Nederland met de Weimar-republiek, waar regeren door de versplintering kansloos was. En verdomd wat staat vandaag in het NRC? Een uitgebreid commentaar van J. van Putten (JvP, niet te verwarren met JP), emiritus hoogleraar politicologie van de VU, die pleit voor verhoging van de kiesdrempel en Nederland vergelijkt met de 4e Franse Republiek, ook zo’n onbestuurbaar versplinterd geheel.

Straks hebben we 10 partijen in de 2e Kamer, met elk een klein beetje andere mening (muv die ene partij van Geertje W. dan) dan de ander. We denken dat we wat kiezen, maar we kiezen eigenlijk niks want in een regeer-akkoord wordt het toch weer een grijze brij.

Zaten we ondanks de locatie en de drank, toch op het goede spoor Martin!


AddThis Feed Button

Mierenneukers en Homofoben

Mijn eigen partij riep mij vandaag op te marcheren naar het Binnenhof om mee te protesteren voor het recht van homo’s om als docent actief te zijn op een Christelijke school. Het kabinet stelt (nog steeds Anno 2010!) dat scholen homoleraren en -leerlingen in bepaalde gevallen mogen blijven weigeren. Het wetsartikel dat scholen op religieuze grondslag het recht geeft om openlijk homoseksuele leerlingen en docenten weg te sturen, staat al enige tijd ter discussie, maar deze regering van conservatieve Christelijken wil tot achter de voor- en schooldeur blijven controleren en sturen.

Zo ook met betrekking tot het mierenneuken; zoals in veel media breed is uitgemeten is sex met dieren strafbaar gesteld en terecht (al kun je je afvragen of de koe, als zij zou mogen kiezen, liever geslacht of genomen wordt, maar ik dwaal af).

Wat niet in de media verschijnt is dat ‘schijnbare dierenseks’ ook strafbaar is gesteld. Dus als je handig met Photoshop bent en je maakt een meesterwerk (in de kunstzinnige zin) dan ben je even strafbaar als in het echt; dus doen en doen alsof is even strafbaar. Oftewel de gevisualiseerde gedachte is strafbaar. We waren ooit het baken in de wereld van vrijzinnigheid, maar glijden af naar een christelijke politiestaat en dus zien we dit nooit meer op het Lange Voorhout!


(Leda en de Zwaan)


AddThis Feed Button