Heel veel glas

Deze post past beter op Extend Limits, maar ach Inspiratie is een breed begrip. Deze film geeft een mooi beeld hoe (interactief) glas en infographics een rol gaan spelen in onze toekomst:

AddThis Feed Button

Where the future is made today ..

.. was ooit een zin uit Muppetlab, waar professor Bunsen Honeydew en zijn assistent Beaker de ‘toekomst uitvonden’. Nu is Bruce McCall niet van de muppets, maar heeft wel wat van Honeydew; hij is een kunstenaar met een prachtig thema, namelijk het maken van kunst over de toekomst ‘uit het verleden’. RetroFuturism! Ben je er nog? kijk dan mee:
AddThis Feed Button

Ze nemen me in de maling ...

... dacht ik vanmorgen toen ik las en zag dat je baseball-plaatjes in 3D kunt krijgen. En dan niet dat lullige 3D dat wij vroeger hadden, waarbij je het plaatje schuin moest houden, nee echt 3D, of zoals collega blogger Tony Bosma promoot: ‘augmented reality’. Want zeg nou zelf, want denk jij bij dit plaatje hier links?

Als je het filmpje ziet denk je aan een ‘spoof’, maar als zelfs de New York Times erover schrijft moet het echt zijn (tenzij het op/rond 1 april is!). Kijk even mee, je gelooft je ogen niet, dit is geen sci-fi, maar vandaag te koop! De firma Topps verlegt de grenzen voor alle plaatjes-verzamelaars onder ons.

Helaas niet buiten de USA en ook helaas alleen maar voor baseball, maar ik denk dat AH niet lang achter zal blijven en dan zijn de volgende voetbal-plaatjes in 3D! Of het NL-dameshockey elftal? Wie zal het zeggen.

AddThis Feed Button

21.12.2012 het Einde nadert

De Maya's hadden een bijna eng precieze kalender die tot 21.12.2012 doorloopt. Wat er daarna gebeurt weet niemand! Ze waren haarscherp in hun berekeningen en konden in het verlengde hiervan ook haarscherp voorspellen. Ze waren zelfs zo specifiek dat ze in die enorme cyclus van 26.000 jaar tot op de dag nauwkeurig waren: 21 december 2012 is hun ‘laatste dag’.

Volgens hun berekeningen, die astronomisch nog steeds accuraat zijn, komt ons zonnestelsel dan op één lijn te staan met het centrum van de Melkweg, de plaats die de Maya's de kosmische baarmoeder noemen. Maya-kenner Toonen schrijft in het tijdschrift Frontier:

'Dan staan dus onze Aarde en onze zon op één lijn met elkaar in het hart van de melkweg, dus met Hunab K´u, de Bron [...]. Technisch kun je dan een soort nultoestand krijgen in de draaiingen van de elektromagnetische velden van ons zonnestelsel. Volgens de overleveringen van de Hopi indianen duurt dit drie dagen; drie dagen van leegte en duisternis. Daarna kunnen de magnetische polen omkeren. Wie zal het zeggen?'


Woody Harrelson denk er dit van op zijn site This is the End:Binnenkort in de bioscoop een grootse spektakelfilm over deze datum:
AddThis Feed Button