Infographic van je eigen LinkedIn profiel

Als je je LinkedIn profiel beter toegankelijk wilt maken, kun je hier zo’n Infographic maken:


create infographics with visual.ly

De Fortune 500 van de afgelopen 55 jaar

blogEntryTopper
We leven in een wereld waar er zo veel informatie is (zoals we dat in IBM ‘Big Data’ noemen), dat degene die dat op een slimme manier weet te presenteren een voorsprong heeft. Deze manier van presenteren spreekt mij erg aan, de Fortune500 met 500 Bedrijven en 55 jaar bedrijfsresultaten (klik grafiek voor toegang tot tool):

Schermafbeelding 2011-09-29 om 13.15.18

Inktvlek

blogEntryTopper

Soms is de eenvoud verrassend inspirerend. Je gooit wat inkt op een vel, blaast de bubbel uit over het vel en begint vanuit daar een monstertje te tekenen. Stephan Bucher doet dat elke dag en zijn site staat boordevol grappige tekeningen. Nu ook als iPhone app om zelf even mee te doodelen:

Zie hier de monsterkoning aan het werk:
Internet-deodorant

Het is maar een dolletje, maar wel een leuke.

Soms staat de inhoud van een site je zo tegen dat je hem het liefst zou wegblazen. Dat kan nu met deze tool van Axe. Installeren en weg zijn die vieze luchtjes die omhoog komen uit de kelders van het Internet.

Dan Axe je zo even de PVV weg. Was het maar zo simpel:

AddThis Feed Button

We zijn een best wel tevreden volkje

Al zou je het soms niet zeggen als je deze of gene op TV ziet, maar op grond van deze cijfers kun je niet anders concluderen dan dat we een rijk en tevreden volk zijn. Dus al die mensen die klagen zijn of randverschijnselen, achterhoede-vechters of hebben het gewoon nog niet door. De OESO maakte een mooie tool waarmee je zelf met de variabelen kunt spelen:

AddThis Feed Button

Wat tweet jij nou?

Veel getwitter komt niet verder dan de mededeling dat ‘iemand bij de kassa van AH staat’; gelukkig is er nu een tool (zie hier) waarmee je kunt analysren waarover iemand tweet. Hier volgt de mijne en dan lijkt het toch dat ik weinig zinnigs tweet:
AddThis Feed Button


Je netwerk in kaart

Vanuit de Linkedin Labs is er een InMap die het mogelijk maakt je (zakelijke!) relatienetwerk grafisch in beeld te brengen. Dit komt er dan uit (klik op kaart voor link naar InLab):
AddThis Feed ButtonPrezi-entatie

Zoals reeds eerder hier geblogd, ben ik een groot voorstander van ’storytelling’ in plaats van powerpointen. Nu is er een prachtige online tool die dat mogelijk maakt: prezi.com. Te downloaden voor je desktop of iPad en het resultaat is verbluffend.

Hier een mooi voorbeeldje:Nooit meer powerpointen!


AddThis Feed Button

De carrière-ankers van Schein

De meeste mensen volgen een opleiding, vinden een baan, doen allerlei cursussen en veranderen van baan zonder dat ze systematisch kijken naar hun drijfveren. Hierdoor komt het regelmatig voor dat mensen, ondanks hun opleiding en ervaring, toch niet gelukkig zijn in hun werk. Schein noemt deze drijfveren carrière-ankers. Carrière-ankers zeggen iets over je motivatie, houding, voorkeur en waarden. Ben je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in individuele vrijheid of ga je meer voor macht en status? Schein onderscheidt negen carrière-ankers; rijkdom, normen en waarden, creativiteit, onafhankelijkheid, zekerheid, macht, ergens goed in zijn, sociale contacten en status.

Via deze test, die is gebaseerd op de theorie van carrière-ankers volgens Schein kun je bepalen wat je drijfveren zijn. Ik heb hem maar eens gedaan; de meeste punten gaf ik aan de rol: creativiteit (21 punten). Voor iemand die creativiteit als carrièreanker heeft, is produceren van nieuwe ideeën of producten het voornaamste doel. De drijfveer is vernieuwend bezig zijn. Een werkomgeving die procedureel is en weinig ruimte laat voor eigen initiatief kan als zeer beperkend ervaren worden. Vaak werken creatieve mensen het liefst zelfstandig of in kleine teams.

Daarna gaf ik de meeste punten aan: onafhankelijkheid (20 punten). Autonomie is een belangrijke drijfveer. Het gaat mensen met dit carrièreanker om onafhankelijkheid en zelf beslissingen kunnen nemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze mensen vaak eigen baas zijn of dat graag willen worden. In hun loopbaankeuze laten zij zich dan ook leiden door de vraag in welke mate zij hun eigen gang kunnen gaan of zelfstandig kunnen werken.

Als je het mij vraagt klopt deze test goed met (mijn) realiteit! Doe ‘m even!


AddThis Feed Button

Stop pesten

Als jongetje dat vroeger veel gepest werd op de middelbare school, vind ik deze site belangrijk en ook nog eens met een technisch hoogstandje:
Wat technisch erg knap is, is dat je met het uploaden van een 2-dimensionale foto een bewegend gezicht hebt gekregen!


AddThis Feed Button

JFK met Life Timeline

Met deze mooie tool van Life Magazine kun je je eigen timeline maken, zoals deze:

En als bonus heeft de JFK Library al haar materiaal op YouTube gezet, waaronder deze mooie introductie overe JFK.


AddThis Feed Button

Laat Google het aanvullen

Zoals iedereen weet vult Google je zoekopdracht aan en dan gebeuren er soms rare dingen:Nu kunnen we Google dat niet kwalijk nemen, want dit zijn gewoon de meest gezochte termen en zinnen (zegt dus vooral iets over onszelf). Er is nu zelfs een blog waar deze bijzondere aanvullingen dagelijks worden gepost.

Wat nu als je termen tegenover elkaar kunt zetten en kunt zien hoe vaak een zoekterm gevraagd is en wat de gemene deler is?

Een leuke tool daarvoor is ‘hint seer’:Kennelijk willen we het liefst gebeld worden!


AddThis Feed Button

Cola + Lidl = PVV

Je voelt je het snelste thuis bij mensen die op jou lijken: mensen die dezelfde drankjes drinken, dezelfde bladen lezen en dezelfde winkels bezoeken. Van dit gegeven maakt de kieswijzer Brandvoting handig gebruik. Aan de hand van de merken die je gebruikt, geeft de site je een stemadvies. De kans is namelijk groot dat de mensen die dezelfde dingen kopen, ook jouw politieke voorkeuren delen.

Drink je Coca-Cola en shop je bij de Lidl? Grote kans dat je PVV-er bent. Hou je van Old Amsterdam en de Etos? D66 is jouw partij!

Ik? Ik ben ... nog niet duurzaam genoeg; Alfa, Apple en AH is niet GroenLinks, maar A3.


AddThis Feed Button

Persoonlijke Infographic

Maak je eigen infographic met deze handige tool:
AddThis Feed Button


Wordt het beter? In India wel!

De jongens en meisjes vanMcKinsey hebben hun maandelijkse onderzoek onder CEO’s nu in een interactive tool online gezet. Hieruit blijkt (oa) dat in India 93% vindt dat het economisch beter gaat, met maar 59% die dat vindt in Europa (klik figuur voor meer inzichten):AddThis Feed Button

Blog nou eens wat minder!

Mooi werk van Gary Hayes:

AddThis Feed Button

Website als plaatje

Met een slim software-programmatje kun je van een website een plaatje maken; althans als je zo handig bent als Marcel Salathe van Standford die een tool bedacht om van een URL een plaatje te maken. Dit is InspiratieBlog:En dit SlowConsult:

AddThis Feed Button


Vrouwen naar de top

Ik ben een overtuigd gelover dat diversiteit goed is en dus de samenstelling van je bedrijf / organisatie een afspiegeling van je omgeving moet zijn, naar ras, geloof, sexe en ga zo maar door. Niet vanuit een overtuiging dat we positief moeten discrimineren omdat dat politiek correct is, maar vanuit een diep-gewortelde overtuiging dat je op die manier betere beslissingen neemt en betere oplossingen bedenkt. Eerst divergeren, dan convergeren. Vandaag publiceerde het FT een online tool waarmee je universiteiten kunt vergelijken op bijvoorbeeld, iets typisch angelsaksich als salaris:

Maar ook kunt vergelijken op het % vrouwen in de faculteiten en het bestuur van de universiteit; en dan komen we er in Europe erg slecht vanaf:
Wordt het toch tijd dat we daar wat aan gaan doen, willen we een kennis-economie worden! Gelukkig scoort 'mijn' Harvard allebei goed.


AddThis Feed Button

Je online identiteit meten / weten

Ooit verweet een hoogleraar op Harvard me dat ik te exact was (’zeker één van die MIT-mannen’ was zijn reactie) toen ik opmerkte dat zijn optelling van factoren, die succes van managers verklaarden, maar optelden tot 53% (’Dus is de rest geluk?’ was mijn vraag).

Toch kunnen ze wat bij MIT; nu is er personasWeb, een applicatie gebaseerd op een bijna eindeloze datastroom, geplukt van Internet, en bijzonder ingewikkelde algoritmes, met als eindresultaat een weergave van je online identiteit.Hoe het systeem zo snel alles bij elkaar weet te halen is een wonder (de visuele weergave is bijzonder mooi overigens) en wat de uitkomst betekent is ook niet altijd duidelijk. Maar als je bijv. Mark Rutte ingeeft in plaats van je eigen naam (of Geert Wilders) zie je bijna minutenlang alle data voorbij komen. Voer je naam in en leer wie je bent! Of toch niet helemaal?
AddThis Feed Button

Na gisternacht weten we wat storm is

Reed vanochtend om 06:45 de file in en was er om 09:30 pas weer uit; heb heel het Groene Hart doorkruist maar tevergeefs; na een nacht storm zelfs file twee kanten op, op alle tweebaans wegen tussen Den Haag en Utrecht:Hoorde in deze file de man van Buienradar melden dat we 200.000 ontladingen boven Nederland hadden vannacht; tussen 23:00 en 24:00 zag het er zo uit rond Den Haag:Waar gaat deze blog heen, hoor ik u denken.

Dit is een opmaatje naar de economische storm die over Europa raast; het FT heeft daar een mooie interactieve kaart voor, en die geeft vandaag dit beeld:Was het vannacht toch nog maar kinderspel; naast de stormkoffer toch ook een Zuidwestertje kopen?
AddThis Feed ButtonJe Desktop als Bureaublad

Dat klinkt waarschijnlijk wat cryptisch, maar Bumptop maakt van je Desktop in Windows (binnenkort ook voor Mac OSX) een echte 3-dimensionale tafel, waar je met stapels kunt schuiven en ze (bijna) physiek kunt opppaken en weer anders kunt sorteren. En dat door student Anand Agarawala, die pas twee jaar geleden het idee op TED demonstreerde. Dat is een lesje voor de jongens en meisjes van Microsoft!
AddThis Feed ButtonVroeger was alles beter?

Regelmatig betrap ik mezelf erop dat ik denk dat vroeger alles beter was; waarschijnlijk een kwaal van boven de 45? Nu was natuurlijk weinig echt beter vroeger en toen Google nog in haar kinderschoenen stond en een gemiddelde zoekopdracht (met de post) meer dan 30 dagen duurde, was het echt niet beter dan vandaag.
Gisteren werkte ik met een collega aan een rapport voor een klant en dat deden we voor het eerst via DimDim, een gratis online ‘collaboration tool’ met video & geluid (‘skypen’ maar dan met z’n 20-en) en het sharen van documenten en je desktop, via je web-browser. Gratis en zonder installatie en geen technische know-how nodig! Weg met de file, nu kun je online (met live beeld) ‘meeten’. Zou Dim-Dimmen net zo’n begrip worden als Googelen?
AddThis Feed Button

Noor hoe staan we ervoor?

Vandaag een wat cijfer-georienteerde dag; op de site van Russel Investments een prachtig overzicht over hoe de (US) economie ervoor staat. Op 7 indicatoren kun je zien wat de stand nu is per indicator, waar hij naartoe beweegt en wat normale waarden zijn. Zie de indicator ‘Mortgage Delinquencies’ die echt nog steeds helemaal de verkeerde kant opgaat. Wie maakt dit nu voor Nederland?
AddThis Feed Button

'Change', Geloof, Hoop & Liefde

Met deze prachtige poster won Barack de verkeizingen; nu kun je jezelf hier ‘Obamicon-en’:
AddThis Feed Button

Winnaar Best Business Blog!

InspiratieBlog is de trotse winnaar van de prestigieuze prijs voor Best Business Blog (BBB). Met dank aan de 1000-en stemmen van alle lezers! Zelfs het dagblad Bild in Duitsland maakte hier gewag van::-) en :-))


AddThis Feed Button

Tooltje voor Adviseurs & Grafici

Kwam bij toeval op deze site, Wordle; nog nooit was het zo eenvoudig mooie plaatjes met teksten te maken, zonder grafische opleiding:


AddThis Feed Button

Feiten, geen mythe

Al jaren is Hans Rosling (van die Zweedse Universiteit waar de Nobelprijs wordt bepaald en uitgereikt) de wereld over aan het trekken om met feiten over de 'derde wereld' te praten en niet op basis van feitelijk onjuiste mythen. Naast een geniaal spreker is hij ook nog eens een goed zakenman; zijn bedrijf is recent door Google gekocht. Kijk eerst deze video en ga dan hier online/realtime met zijn software en de OESO-database van de hele wereld zelf spelen; je kunt alles tegen alles uitzetten en dan met de tijdas schuiven/spelen. Ik zeg het niet gauw: Geniaal.


Bent u een Denker, Doener of Voeler?

Bent u een inspirerend leider? Op deze pagina vind je een mooie online zelftest met direct een heldere rapportage. Ideaal voor wat zelfreflectie, online feedback en input voor een goed gesprek met je collega's of medewerkers die je mag leiden.