In wat voor een wereld leven we?

blogEntryTopperDe grootste werkgevers in de wereld zijn het leger van de USA en China, op de voet gevolgd door Walmart en McDonalds. Alleen al in de twee legers werken 5,5 miljoen mensen!

Gelukkig staat er op de 7e plek een echt zinvolle organisatie, namelijk de NHS (de gezondsheidszorg van de UK). Dit zegt voor mij wel wat over de wereld waarin we leven: war, fastfood en shopping!


20110917_WOC674

Waar zitten de beste leiders?

Hay Group onderzocht welke bedrijven de beste leiders hebben en hier zie je het resultaat:Volgens Hay zijn mn bedrijven die veel jong talent hebben klaarstaan, die multcultureel werven en die diversiteit nastreven de best geleide bedrijven.

Het lijkt erop dat ze niet hebben gekeken of medewerkers in deze bedrijven het gelukkigst zijn of wat de ‘value’ was die onder deze leiders gecreeerd werd. Gelukkig staat mijn lievelingsbedrijf op positie 10, dat structureel medewerkers bovenaan in de piramide plaatst (en dan klanten en dan pas aandeelhouders, ik bedoel speculanten).


AddThis Feed Button

Het Beste van 2010Het is weer de tijd van de eindejaarslijstjes en Time magazine publiceert traditiegetrouw hele waslijsten van de beste leiders, denkers, helden en uitvindingen:

AddThis Feed Button

De Beste en de Slechtste

Schiphol staat niet in de Businessweek Top 10 beste vliegvelden ter wereld; de besten liggen (bijna) allemaal in Azie! Gelukkig is Schiphol ook niet het slechtste; die eer gaat naar het Kafka Airport in Praag (wie verzint dan ook zo’n naam?).


AddThis Feed Button