Wat tweet jij nou?

Veel getwitter komt niet verder dan de mededeling dat ‘iemand bij de kassa van AH staat’; gelukkig is er nu een tool (zie hier) waarmee je kunt analysren waarover iemand tweet. Hier volgt de mijne en dan lijkt het toch dat ik weinig zinnigs tweet:
AddThis Feed Button


Twitteren in real life

Ik Twitter zo nu en dan, maar sommige van mijn Twitter-vrienden (oa Eelco heeft breedband op zijn iPhone om de stroom Tweets bij te houden!) tweeten 20 keer per dag. Zoals jullie vast al weten, mag je bij Twitter maar 140 karakters gebruiken en dat lijkt veel, maar valt soms tegen.

Hoe zou de wereld eruit zien, als je altijd maar 140 karakters mocht gebruiken?

AddThis Feed Button

Sch....witteren

Ben het wel eens met Martin dat Twitter vaak wat onzinnig is en dan is inderdaad deze clip van Hugh Laurie over Sch..witteren wel erg leuk (je schrijft het wel, maar je stuurt het niet!). Anderzijds lijkt Twitter (met mate gebruikt) wel een medium dat toekomst heeft; bijvoorbeeld Ben Verwaayen (ex topman BT en nu Lucent-Alactel) twittert een aantal malen per week op een afgesloten Twitter naar het personeel van Lucent.

Al is het maar een experiment! Ik denk dat het als CEO goed is, om met hulp van alle moderne middelen, te communiceren met je personeel. Lijkt mij te verkiezen boven een CEO die in zijn ivoren toren denkt dat dat de echte wereld is.
AddThis Feed Button

Na gisternacht weten we wat storm is

Reed vanochtend om 06:45 de file in en was er om 09:30 pas weer uit; heb heel het Groene Hart doorkruist maar tevergeefs; na een nacht storm zelfs file twee kanten op, op alle tweebaans wegen tussen Den Haag en Utrecht:Hoorde in deze file de man van Buienradar melden dat we 200.000 ontladingen boven Nederland hadden vannacht; tussen 23:00 en 24:00 zag het er zo uit rond Den Haag:Waar gaat deze blog heen, hoor ik u denken.

Dit is een opmaatje naar de economische storm die over Europa raast; het FT heeft daar een mooie interactieve kaart voor, en die geeft vandaag dit beeld:Was het vannacht toch nog maar kinderspel; naast de stormkoffer toch ook een Zuidwestertje kopen?
AddThis Feed ButtonJe 1e keer Twitteren

Mijn allerlaatste Twitter-bashing met een mooie column van Rob Wijnberg, in NRC.Next:
AddThis Feed Button

Tweet Tweet 2

Nu ben ik zelf aan het Twitteren en maak me dan ook schuldig aan soms zinloze Tweets, maar desalniettemin is het een nuttig medium om snel nieuws naar grote groepen te pushen (eigenlijk een soort groeps-SMS-en is het). Deze parodie raakt wel een gevoelige snaar bij veel Twitteraars denk ik:

AddThis Feed Button

Tweet-tweet

Sinds enige weken Twitter ik zo nu en dan; een soort micro-bloggen of zoals je wilt SMS-en naar de hele wereld in 1 keer. Deze dagen wordt Twitter steeds populairder en ook stees vaker gebruikt voor het verzamelen en verspreiden van nieuws. De vliegtuigramp op Schiphol stond eerder op Twitter dan op CNN!


Naast deze toepassing is er nu een roman opgestart via Twitter, waarbij iedereen die door Ronald Giphart wordt gevraagd, de volgende 140 karakters kan toevoegen. Of het uiteindelijk een goed boek wordt is nog even afwachten, maar innovatief en creatief is het wel! De openinszin biedt nog alle kansen: ‘De theedoek werkte goed als isolatie. Toch sijpelde af en toe de regen door. Als moeder dat eens wist.’

Wat is Twitter; hier meer:

AddThis Feed Button