Stacks Image 0
Paul van der Marck is senior executive, programma-director en senior adviseur; zijn managementervaring vanuit diverse multinationals en zijn jarenlange advies- en interimervaring in de financiële sector, past hij toe om grootschalige ‘turn-arounds’ te realiseren bij zijn opdrachtgevers.

Paul is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg (1987), studeerde aan het IMD te Lausanne (1998), behaalde in 2002 een Mastersdegree aan de VU te Amsterdam en studeerde in 2008 aan Harvard Business School.

Hij is sinds 1987 actief op het werkterrein van marketing-/sales-, business- en IT-management, bij diverse multinationals en de laatste jaren vooral in de financiële sector.

De kracht van Paul ligt in het snel ontwikkelen van nieuwe (business-)concepten of het bepalen van een turnaround-plan en het opstarten en aansturen van lijn- of programma-teams op diverse gebieden (incl. IT) om deze concepten of turnarounds te realiseren. Daarnaast is Paul sterk in het snel inleven en analyseren van bedrijfsvraagstukken en hierop concrete maatregelen treffen. Paul is vloeiend in Duits en Engels en voldoende vaardig in Frans.

Hij heeft gewerkt voor onder meer Philips, Zurich Financial Services, Rijnconsult/Ordina en sinds begin 2009 bij IBM, momenteel als Executive Consultant voor de Europese Top 100 klanten in de financiële sector.

Zowel het opbouwen als ‘omturnen’ van een organisatie behoren tot zijn kracht; naast zijn werk bij IBM publiceert hij regelmatig over onderwerpen op het gebied van strategie, leiderschap, inspiratie & innovatie en spreekt hij regelmatig via Speakers Academy over deze onderwerpen.

Hij was docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en tegenwoordig aan de Newport Business Academy; in 2004 is hem de ‘Professionaliseringsprijs 2004’ toegekend door de Vrije Universiteit van Amsterdam, voor zijn bijdrage aan het vak van organisatieadviseur.